ERZURUM / PALANDÖKEN - Mümtaz Turhan Anadolu Lisesi

Etiket Sonuçları: eTwinning

Mrt

Okulumuz Müdür Yardımcısı Eda ALEMDAR ÇANKAYA ve 10 öğrencisi okulumuzda "İklim Değişikliği" konusunda önemli faaliyetler gerçekleştirdi. E-Twinning Projesi olarak yürütülen çalışmalarda bütün okul konu ile ilgili bilgilendi. Karbon Ayak İzimi Hesaplıyorum etkinliği ile tüketimimize dikkat çekerken Hayalimdeki Doğa ve Çevremi Temizliyorum etkinlikleri ile neler yapabileceğimizi yeniden hatırlattı. Okul Müdürü Ümit GERGİT böyle projelerin öğrencilerin gelişimi ve dikkati için oldukça önemli olduğunu yapılan tüm toplantılarda dile getirdi.

Mrt

TÜRKİYE- AZERBAYCAN DOSTLUĞU E-TWİNNİNG PROJELERİNE DAMGA VURDU

Yaşamdaki Değerler (Həyatda Dəyərlər - Values in Life) ismiyle oluşturulan 8 Türk, 3 Azerbaycanlı öğretmen ve 77 öğrencinin katılımı ile devam eden e-Twinning projesi kalıcı izli değişiklik oluşturmayı başardı.

May

"Değerlerle Hayatına Renk Kat" e-twinning projemizin bu haftaki değeri "Sabır ve Saygı" etkinliği

proje yürütücüsü Felsefe öğretmenimiz Rasime YILDIRIM ve Müdür Yardımcımız/Müzik öğretmenimiz Eda ALEMDAR ÇANKAYA ve öğrencilerimiz ile gerçekleştirildi.

Nis

Evvel Zaman İçinde eTwinning projesi eğlenceli ve öğretici etkinlikleriyle sona erdi. Okul Müdürü Ümit GERGİT, proje kurucusu Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Elif Aydın DUMLUPINAR ve öğrencileri Sena Çiğdem LOKMANOĞLU, Dilara YAKUT, Fatma Zehra YILDIZ, Zehra ŞAKAR, Nida AKSOY, Yaren DUMLU, Sümeyye Kübra İZCİ'ye katılım belgelerini verirken çalışmaları için teşekkürlerini ve tebriklerini sundu.

Eğitimde Yenilikçi Süreç: eTwinning Projeleri

EVVEL ZAMAN İÇİNDE

Erzurum'da lise düzeyindeki eTwinning projesi "Evvel Zaman İçinde" 9 ortaöğretim kurumu, 10 öğretmen ve 67 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Projenin kuruculuğunu Mümtaz Turhan Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Elif AYDIN DUMLUPINAR ve Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Nursefa ŞAHİN birlikte yaparken İbrahim Hakkı Fen Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni İsmail DUMLUPINAR, Emel Çatal Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Hatice AKBULUT, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Fen Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Oya KAPTAN, Remzi Sakaoğlu Bilim ve Sanat Merkezi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Tülay GÜNDOĞAN BEKTAŞ, Kazım Karabekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Ahmet KARAKAŞ, Şenkaya Çok Programlı Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Mustafa Kaan KARABULUT, Şehit Hasan Yılmaz Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Arzu TİMUR ve  Tuba KARAKAYA GİDER proje yürütücüleri olarak görev aldılar. Farklı lise düzeylerinden 67 öğrencinin katıldığı projede teknolojinin imkanlarıyla eğitime katkıda bulunuldu. Proje tabanlı öğrenmeyi hedefleyen projede teknolojinin hızla ilerlediği günümüzde gençlere kültürel mirasları olan masal yakından tanıtıldı ve farklı aktivitelerle kendilerini ifade etme olanağı sağlandı, gençlerin yaratıcı düşünmesi beslenirken, mutlu ve üretken nesillerin ortaya çıkmasına da katkı sağlandı. Projemizle gençlerin kültürel mirasları masal hakkında bilgi edinmeleri sağlanarak, gençlerde estetik anlayış, düş kurma gücü, hayal gücü gibi yaratıcı düşünmeyi besleyen becerilerin geliştirilmesi amaçlandı. Yapılan uygulamalarla gençlerin sorumluluk bilinci gelişti, fikir üretebilen, paylaşan, sorgulayan, sorunlara karşı duyarlı, çözüm önerileri geliştirebilen, yaratıcı bireyler olmalarına katkı sağlandı. Teknoloji ve mobil uygulamalarla içli dışlı olan gençler web 2.00 araçlarını kullanarak kültürel mirasları masal geleneğini öğrendiler. Dijital ortamda gerçekleşen etkinliklerin yanı sıra aynı şehirde olmanın avantajıyla birçok yüz yüze  etkinlik de gerçekleştirildi. Erzurum Masal Evi ziyareti, Prof. Dr. Gültan ATNUR'un "Masalın İzinde" adlı söyleyişi proje öğrencilerimizi bir araya getirdi. "Güvenli İnternet Kullanımı" semineri Remzi Sakaoğlu Bilim ve Sanat Merkezi konferans salonunda Bilgisayar Öğretmeni Gül Bayrak tarafından gerçekleştirildi. Böylelikle öğrencilerin interneti kullanırken dikkatli olmaları gereken hususlar üzerinde de duruldu. Eğitim anlayışının değiştiği günümüzde öğrencinin aktif olduğu projelerin artmasını dilerken, projede emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencileri kutluyorum. Vatanına, milletine faydalı, ahlaklı, bilimi merkeze koyan, bağımsız ve sorumluluk sahibi yeni neslin yetişmesinde emeği olan tüm öğretmenleri, Atatürk'ün "Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır!" sözüyle selamlıyorum.

Nis

Okulumuz Müzik öğretmeni ve Müdür Yardımcısı Eda ALEMDAR ÇANKAYA "Değelerle Hayatına Renk Kat" adlı eTwinning projesinin kuruculuğunu üstlenerek proje çalışmalarına başlamıştır.  Erzurum ilinden 4, Isparta'dan 1  Konya'dan 1, Ordu'dan 1 ve Almaya'dan 1 ortak olmak üzere toplam 8 ortakla yapılan bu projede toplan 50 öğrenci aktif çalışmaktadır. Projede öğrencilere değerlerin önemi kavratılıp öğrencilerin değerleri özümsemesi amaçlanmaktadır.Öğrenciler bir yandan web2 araçları ile teknolojiyi etkin kullanırken diğer yandan değerleri farklı ortamlarda öğrenmeleri hedeflenmektedir.